TERAPEUT

Rickard Albo

Rickard Albo

Hårmineralanalys (HMA), Frekvensmedicin, Akupunktur/TCM, Koppning, Samtalscoaching/vägledning

Vem är Rickard?

Rickard jobbar med hårmineralanalys, frekvensmedicin, akupunktur/TCM, koppning och samtalscoachning/vägledning.

Han har utbildning inom ett flertal behandlingsformer vilket tillsammans med egna erfarenheter har gett en stor förståelse för hur kropp och själ hänger ihop. Vare sig du har besvär med fysiska åkommor eller problem med tankar, känslor, livsstil eller livssituation så kan han hjälpa dig.

Vad arbetar Rickard med?

Rickard har genom en bredd i sitt behandlingsutbud möjlighet att erbjuda dig olika behandlingsformer.

Hårmineralanalys (HMA)
En hårmineralanalys (HMA) ger en detaljerad sammanställning av vilka mineraler som har lagrats i kroppens vävnader, i detta fall håret. Utöver mineralstatus visar en hårmineralanalys även balansen mellan olika mineraler och förekomsten av eventuella tungmetaller. Med hjälp av 
mineralstatusen och balansen mellan de olika mineralerna ser man även indikationer på hur sköldkörtel och binjurar fungerar, om man har en snabb eller långsam ämnesomsättning, hormonella obalanser, leverns avgiftningsförmåga, blodsockersvängningar, matsmältningsproblem, stress och utbrändhet. Eftersom kroppens vitaminer också påverkas av kroppens mineralstatus kan även kroppens vitaminbehov utläsas i en hårmineralanalys.

I analysen medföljer även kost- och kosttillskottsrekommendationer som är unika för just dig.

Frekvensmedicin är ett samlingsnamn för behandlingar som syftar till att undersöka och balansera människors energisystem för att ge kroppen goda förutsättningar att självläka. Frekvensmedicinapparaten som används är Eductor som är ett mycket avancerat databaserat instrument där du kan få information om din kropp när det gäller vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, enzymer, cirkulation, organ, känslor, stress, hormoner, meridianer osv.
Frekvensmedicin kan hjälpa dig som lider av symtom som stress, trötthet, mage-/tarmbesvär, ämnesomsättningsproblem, lågt immunförsvar, sömnbesvär, nervsystemsproblem, inflammationer, muskelvärk, ledvärk, hudbesvär, klåda, menstruationsbesvär, dålig blodcirkulation, huvudvärk, migrän, utmattningssyndrom eller utbrändhet.

Akupunktur är en av behandlingsmetoderna inom TCM (Traditionell kinesisk medicin) som han använder sig utav för att behandla olika åkommor och sjukdomar. Behandling med akupunktur kan vid behov kombineras med andra behandlingsmetoder inom TCM så som koppning, öronakupunktur samt örtmedicin.

Genom Akupunktur/TCM kan hjälper Rickard personer som lider av allergier, mag-/tarmbesvär, sömnproblem, huvudvärk, migrän, lågt immunförsvar, stress, trötthet, depression, utmattning, eksem, klåda, muskel-/senbesvär etc, PMS, högt blodtryck, bihålebesvär mm.

Koppning har använts i över 4 000 år i Kina och är en av behandlingsmetoderna inom TCM. Koppning är effektivt vid spänningar och smärta i muskulaturen i rygg, nacke, axlar, lår etc. Behandlingen har även mycket god effekt vid dålig blodcirkulation.

Samtalscoaching/vägledning handlar om att du ger dig själv tid att stanna upp för reflektion. Vägen till förändring börjar i vårt inre.

Du prioriterar dig själv en stund och har dig själv i centrum, oavsett om du befinner dig i en akut livskris eller helt enkelt vill utvecklas vidare och hitta vem du är. Det handlar, kort sagt, om att du vill må bra, lyssna till dig själv och att ta dig själv på allvar.

Ett av Rickards behandlingsområden är att hjälpa personer som fått symtom på grund av stress eller emotionella problem. I dessa fall kan akupunktur/TCM kombineras med samtalscoaching/vägledning vilket skapar en unik helhetsbehandling som hjälper personer till balans på en fysisk, mental och emotionell nivå. Behandlingen inleds vanligtvis med samtalscoaching/vägledning för att avslutas med en rogivande akupunkturbehandling. (Boka akupunktur/TCM om du önskar denna behandlingsform)

Omdömen – Rickard

KONTAKTA OSS

Baggåkersgatan 6B
431 53 Mölndal
031-27 00 65
info@halsosjalen.se

WEBBOKNING

Här kan du boka en tid via vår ONLINEBOKNING

RECEPTION

Måndag - fredag kl 8-12

ÖPPETTIDER

Vi har öppet alla dagar i veckan för att det alltid ska vara lätt att hitta en tid. 

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

Hälsosjälen

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

- vi hjälper dig

till bästa hälsa

- vi hjälper dig till bästa hälsa