TERAPEUT

Rickard Albo

Rickard Albo

Det finns inga bokningsbara behandlingar hos Rickard

E-post:
Mobil:

Vem är Rickard?

Det går tyvärr inte längre att boka tid till Rickard.

Rickard jobbar med samtalsterapi, hårmineralanalys, frekvensmedicin, akupunktur/TCM och koppning.

Vare sig du har besvär med fysiska åkommor eller problem med tankar, känslor, livsstil eller livssituation så kan han hjälpa dig.

Rickard har jobbat här på Hälsosjälen sedan hösten 2015.

Vad arbetar Rickard med?

Det går tyvärr inte längre att boka tid till Rickard.

Rickard har genom en bredd i sitt behandlingsutbud möjlighet att erbjuda dig olika behandlingsformer.

Samtalsterapi
Samtalsterapi ger vägledning för dig som vill utveckla, förändra eller skapa något nytt i ditt liv. En av orsakerna som brukar vara gemensam för oss alla är en längtan efter att må bra och en längtan efter en förändring. Då kan samtalsterapi hjälpa dig med verktyg till ökad medvetenhet kring vem du är och vad just du behöver för att må bra.

Samtalen syftar till att få dig att reflektera och bearbeta, ge stöd och vägledning när du känner dig vilse och livet känns tungt. Då kan det vara skönt att ha någon utomstående att dela tankar och känslor med.

Samtalsterapi – inriktning inre barnet
Alla vuxna människor bär inom sig ett mer eller mindre sårat inre barn som sårats genom händelser och upplevelser under barndomen. Samtalsterapi, med inriktning inre barnet, är en kombination av samtalsterapi och djupa övningar där du möter ditt inre barn. Samtalen sker med intentionen att ge dig en ökad förståelse kring din barndom och hur den påverkar dig som vuxen, medan de djupare övningarna sker för att hjälpa ditt inre barn att släppa på känslor som han/hon bär på.

Hårmineralanalys (HMA)
En hårmineralanalys (HMA) ger en detaljerad sammanställning av vilka mineraler som har lagrats i kroppens vävnader, i detta fall håret. Utöver mineralstatus visar en hårmineralanalys även balansen mellan olika mineraler och förekomsten av eventuella tungmetaller. Med hjälp av mineralstatusen och balansen mellan de olika mineralerna ser man även indikationer på hur sköldkörtel och binjurar fungerar, om man har en snabb eller långsam ämnesomsättning, hormonella obalanser, leverns avgiftningsförmåga, blodsockersvängningar, matsmältningsproblem, stress och utbrändhet. Eftersom kroppens vitaminer också påverkas av kroppens mineralstatus kan även kroppens vitaminbehov utläsas i en hårmineralanalys.

I analysen medföljer även kost- och kosttillskottsrekommendationer som är unika för just dig.

Frekvensmedicin är ett samlingsnamn för behandlingar som syftar till att undersöka och balansera människors energisystem för att ge kroppen goda förutsättningar att självläka. Frekvensmedicinapparaten som används är Eductor som är ett mycket avancerat databaserat instrument där du kan få information om din kropp när det gäller vitaminer, mineraler, aminosyror, fettsyror, enzymer, cirkulation, organ, känslor, stress, hormoner, meridianer osv.
Frekvensmedicin kan hjälpa dig som lider av symtom som stress, trötthet, mage-/tarmbesvär, ämnesomsättningsproblem, lågt immunförsvar, sömnbesvär, nervsystemsproblem, inflammationer, muskelvärk, ledvärk, hudbesvär, klåda, menstruationsbesvär, dålig blodcirkulation, huvudvärk, migrän, utmattningssyndrom eller utbrändhet.

Akupunktur är en av behandlingsmetoderna inom TCM (Traditionell kinesisk medicin) som han använder sig utav för att behandla olika åkommor och sjukdomar. Behandling med akupunktur kan vid behov kombineras med andra behandlingsmetoder inom TCM så som koppning, öronakupunktur samt örtmedicin.

Genom Akupunktur/TCM kan hjälper Rickard personer som lider av allergier, mag-/tarmbesvär, sömnproblem, huvudvärk, migrän, lågt immunförsvar, stress, trötthet, depression, utmattning, eksem, klåda, muskel-/senbesvär etc, PMS, högt blodtryck, bihålebesvär mm.

Koppning har använts i över 4 000 år i Kina och är en av behandlingsmetoderna inom TCM. Koppning är effektivt vid spänningar och smärta i muskulaturen i rygg, nacke, axlar, lår etc. Behandlingen har även mycket god effekt vid dålig blodcirkulation.

Rickard hjälper dig med

Det finns tyvärr inga aktiva och bokningsbara behandlingar.

Boka en tid

Det går tyvärr inte att boka behandlingar till Rickard längre.

Omdömen – Rickard

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa