SAMTALSTERAPI – DIPL SAMTALSTERAPEUT

samtalsterapi med rickard hos hälsosjälen

Vad är samtalsterapi?

Vad som vanligtvis är gemensamt för oss alla är en längtan efter att må bra. Ibland kan dock livet vara fullt av oro, frustration eller stress – ibland bara tungt, motigt och meningslöst.

Anledningarna till hur vi mår kan vara stora eller små, orsakade av yttre faktorer, sådant som händer i våra liv, eller av våra inre
tankar och känslor. Då kan det kännas skönt att ha någon att prata med.

När hjälper samtalsterapi?

Alla har sina egna individuella skäl till att välja samtalsterapi. Du kanske behöver hjälp att finna en hållbar väg framåt när stressen runt jobbkrav och vardagsbestyr tar över ditt liv och din sinnesstämning? Du kanske upplever svårigheter i relationer som du inte vet hur du skall hantera? Kanske känner du ångest eller en inre oro som du inte vet var den kommer ifrån? Kanske vill du stärka din självkänsla och ditt självförtroende?

I samtalsterapi får du stöd att hitta orsakerna till det du upplever, se hur de påverkar ditt liv och hitta vägar till förändring. Det är en möjlighet för dig som individ att berätta om dina innersta tankar och känslor, få stöd i att hitta varför livet är som det är och vad som format dig till den individ som är du.

Vägen till förändring börjar inom oss, och inget är för litet eller för stort att ta upp i terapi. Vad du än behöver hjälp med är du alltid välkommen.

Hur fungerar samtalsterapi?

Samtalsterapi bygger på närvaro och trygghetsskapande. Det tar olika lång tid för olika människor att öppna upp, känna förtroende och tillit.

Vid första tillfället berättar Rickard lite om sitt arbetssätt och du får berätta om vad som fört dig till terapi, dina förväntningar och vad du önskar få hjälp med.

Som samtalsterapeut finns Rickard där för dig på din resa in i dig själv och han möter dig med närvaro, värme och empati. Du har vanligtvis alla svar inom dig, men behöver kanske stöd och hjälp för att finna dem. Tillsammans kan ni påbörja en resa och utforska vad just du behöver för att finna mer balans i ditt liv.

Terapeut

Rickard

KONTAKTA OSS

Baggåkersgatan 6B
431 53 Mölndal
031-27 00 65
info@halsosjalen.se

WEBBOKNING

Här kan du boka en tid via vår ONLINEBOKNING

RECEPTION

Vi är oftast upptagna med behandlingar, men svarar eller lyssnar av telefonsvararen så snart vi får möjlighet.

ÖPPETTIDER

Vi har öppet alla dagar i veckan för att det alltid ska vara lätt att hitta en tid. 

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

Hälsosjälen

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

- vi hjälper dig

till bästa hälsa

- vi hjälper dig till bästa hälsa