SAMTALSTERAPI – DIPL SAMTALSTERAPEUT

Vad är samtalsterapi?

Samtalsterapi ger vägledning för dig som vill utveckla, förändra eller skapa något nytt i ditt liv. En av orsakerna som brukar vara gemensam för oss alla är en längtan efter att må bra och en längtan efter en förändring. Då kan samtalsterapi hjälpa dig med verktyg till ökad medvetenhet kring vem du är och vad just du behöver för att må bra.

Samtalen syftar till att få dig att reflektera och bearbeta, ge stöd och vägledning när du känner dig vilse och livet känns tungt. Då kan det vara skönt att ha någon utomstående att dela tankar och
känslor med.

När hjälper samtalsterapi?

Kanske har du tröttnat på dina gamla mönster och vill ha en förändring samt utforska nya möjligheter. Kanske genomgår du något smärtsamt i livet, kanske har du ångest eller en inre oro som du inte vet var den kommer i från. Kanske vill du stärka din självkänsla och självmedkänsla, eller utforska meningen och syftet med ditt liv.

I samtalsterapi kan då få hjälp att finna svar som får dig att känna inre trygghet och frihet, därigenom får du större möjligheter att välja det liv du vill leva. Du märker hur du får lättare att hantera och vara i dina relationer. Framför allt får du lättare att hantera din viktigaste relation i livet, nämligen relationen du har till dig själv.

Hur fungerar samtalsterapi?

Allt du är som människa tas i beaktning så som tankar, känslor och ditt allra innersta. Stort fokus ligger på att få en ökad förståelse om hur du ser på dig själv, vilka mönster och beteenden du har samt orsaken till dem. För att förstå orsaken till dem behöver du gå tillbaka i din livshistoria och se vad som format dig.
Vi är alla formade av vår historia och vi bär den med oss i vårt dagliga liv. De mönster vi skapat påverkar hur vi ser på oss själva, upplever andra och världen, påverkar vårt beteende, vår hälsa och våra relationer.
Genom ökad förståelse och bearbetning av din livshistoria är du inte längre i dess grepp, utan du blir friare att göra mer medvetna val som ger dig mer mening och tillfredställelse i livet.

Som terapeut och medmänniska finns Rickard där för dig på din resa in i dig själv och han möter dig med empati, lyssnar och tar även in det som sägs mellan och bakom raderna.
Tillsammans kan ni påbörja en resa och utforska vad just du behöver för att utvecklas som människa och finna en större harmoni i ditt liv.

Terapeut

Rickard

KONTAKTA OSS

Baggåkersgatan 6B
431 53 Mölndal
031-27 00 65
info@halsosjalen.se

WEBBOKNING

Här kan du boka en tid via vår ONLINEBOKNING

RECEPTION

Måndag - fredag kl 8-12

ÖPPETTIDER

Vi har öppet alla dagar i veckan för att det alltid ska vara lätt att hitta en tid. 

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

Hälsosjälen

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

- vi hjälper dig

till bästa hälsa

- vi hjälper dig till bästa hälsa