SAMTALSTERAPI – DET INRE BARNET

samtalsterapi med rickard hos hälsosjälen

Vad är samtalsterapi – inriktning det inre barnet?

Det är lätt att tänka att vår barndom är ett minne blott som endast tillhör det förflutna, men egentligen så bär många av oss på sätt och vis med sig den hela livet.
Som barn är vi oerhört öppna och sårbara. Vi känner och upplever allt som utspelar sig runt omkring oss med hela vårt väsen. Negativa händelser sätter sig i vårt system på cellnivå och behöver göras medvetna både fysiskt och emotionellt.

Sanningen är att alla vuxna människor, förutom kanske de som arbetat mycket i djupare terapi, mer eller mindre bär på ett sårat inre barn som sårats som genom händelser och upplevelser under barndomen.

Samtalsterapi, med inriktning inre barnet, är en kombination av samtalsterapi och djupa övningar där du möter ditt inre barn. Samtalen sker med intentionen att ge dig en ökad förståelse kring din barndom och hur den påverkar dig som vuxen, medan de djupare övningarna sker för att hjälpa ditt inre barn att släppa
på känslor som hon/han bär på.

När hjälper samtalsterapi – inriktning det inre barnet?

Om du bär på ett inre sårat barn så kommer du med stor sannolikhet få problem i ditt vuxna liv genom att du reagerar/känner utifrån ditt inre barns perspektiv. Du kan känna känslor av tomhet, apati, depression, sorg, ilska, skuld och skam som har sitt ursprung från händelser i din barndom.

Andra indikationer på att du har ett sårat inre barn kan vara att du har problem med att lyssna på dina känslor, behov och önskningar, medberoende, självdestruktiva beteenden, en oförmåga att älska, tvångstankar, låg självkänsla, känsla av att vara oälskad, konflikträdsla, överdrivna känsloreaktioner i situationer där det
inte är befogat etc.

När läkning sker hos ditt barn får du lättare att säga nej, minskat bekräftelsebehov, mindre självkritiska tankar, lättare att både ge och ta emot beröm / komplimanger, ökad stresstålighet och ökad känslomässig balans. Du kommer att känna mindre känslor av stress, oro, ångest, ilska, skuld, skam, ensamhet och istället mer känslor av nyfikenhet, glädje, kärlek, lust, harmoni, lycka, trygghet och meningsfullhet.

Hur fungerar samtalsterapi – inriktning det inre barnet?

När du jobbar med djupare övningar där du möter ditt inre barn, försätts du i ett avslappnat tillstånd för att naturligt få tillgång till minnen du skall bearbeta. Du möter ditt inre barn och bearbetar de smärtsamma känslorna och upplevelserna, som hänger ihop med minnen, tills de inte längre innebär något obehag eller
smärta för dig.

Minnen som vi arbetar med är du ibland medveten om, men det kan också vara minnen dolda i det undermedvetna som du bara får tillträde till när du befinner dig i ett djupt avslappnat tillstånd.
Oavsett om minnet är medvetet eller inte, så upplevs vanligtvis mötet med ditt inre barn som väldigt starkt läkande.

 

Terapeut

Rickard

KONTAKTA OSS

Baggåkersgatan 6B
431 53 Mölndal
031-27 00 65
info@halsosjalen.se

WEBBOKNING

Här kan du boka en tid via vår ONLINEBOKNING

RECEPTION

Vi är oftast upptagna med behandlingar, men svarar eller lyssnar av telefonsvararen så snart vi får möjlighet.

ÖPPETTIDER

Vi har öppet alla dagar i veckan för att det alltid ska vara lätt att hitta en tid. 

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

Hälsosjälen

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

- vi hjälper dig

till bästa hälsa

- vi hjälper dig till bästa hälsa