TERAPEUT

LEIF WIDEBERT

LEIF WIDEBERT

Osteopat DO

E-post: leif@halsosjalen.se
Mobil: 0708 – 27 94 65

Vem är Leif?

Jag arbetar som osteopat och startade Hälsosjälen 1990. Jag har ett stort intresse för människa och natur, medicin, biologi, psykologi och filosofi. Osteopati förenar mycket av allt detta.

Jag har tidigare varit rektor på Skandinaviska Osteopathögskolan, undervisat i pediatrisk osteopati (osteopatiska barnbehandlingar) på Skandinaviska Osteopathögskolan  och Stockholm College of Osteopathic Medicine och arbetat på kliniker och sjukhus både i Tyskland och i Norge.

Vad arbetar Leif med?

Mind & Body osteopati

Som osteopat behandlar jag de flesta problem som kan uppstå i kroppens struktur och fysiologi och hjälper kroppen att återställa normal rörlighet, flöde och funktion.

Sedan 90-talet har jag arbetat mycket med stressrelaterad ohälsa, utmattning, emotionella och psykosomatiska besvär i olika sammanhang och den patientgruppen utgör en stor del av de patienter jag träffar.
Med senare studier, kurser och utbildningar utgör traumabehandling via kroppen också en viktig del.

Som osteopat behandlar jag såklart besvär och smärta i rygg, nacke, muskler och leder men även huvudvärk, yrsel, mag- tarmproblem, inflammationer etc. Många av mina patienter har också en akut kris, PTSD, ME/CFS, samt postcovid.

En specialkompetens och stort intresse är att hjälpa barn och ungdomar till en bättre hälsa och jag har tidigare arbetat regelbundet i Tyskland och Norge även med bebisar och små barn.
Tyvärr hindrar Sveriges lag oss från att hjälpa barn under 8 år. Här är Sverige världsunikt!

Flertalet som söker mig har komplexa och diffusa symptom som den konventionella vården inte har lyckats att hjälpa. Jag tar därför emot för en djupare osteopatisk hälsoutredning som tar hänsyn till många aspekter av en persons hälsa.

Jag har mycket erfarenhet och fortbildning inom osteopati och andra specialutbildningar, till exempel kraniell osteopati, Biodynamics, osteopatisk pediatrik, rytmisk rörelseträning, The Perrin technique för kroniskt trötthetssyndrom (ME/ CFS) och mycket annat.

Som komplement arbetar jag även med Hälsostatus-HRV (Heart Rate Variability), ett EKG-/datorbaserat analysinstrument som mäter olika hälsovariabler, bl a obalanser i ditt nervsystem, din totala vitalitet och hälsostatus.

Trauma och osteopati

Alla våra system i kroppen arbetar dygnet runt för att hålla oss i så god balans som möjligt. När ett system blir kraftigt överbelastat så har det ibland svårt att hitta tillbaka till sin normala reglerande funktion.
Vårt autonoma (självreglerande) nervsystem kan bli överbelastat av en händelse som är ”too much, too fast, too soon”, men också ”too little, too late”.
Vi har då fått ett inlagrat trauma i kroppen som konstant påverkar nervsystemets reglering. Det kan ge ett kroniskt stresspåslag, ångest, depression, inflammation, autoimmunitet mm

Osteopatins finare arbetssätt tillsammans med olika arbetsmetoder att jobba med trauma via kroppen, brukar ofta ha en väldigt fin effekt. Dessutom utan att behöva prata om själva traumat.
Förståelsen av behovet att inkludera ett existentiellt och själsligt perspektiv är också en oerhört viktig del i en djupare läkningsprocess.

Målet med mötet och behandlingarna är ett lugnt, tryggt och avslappnad nervsystem som har fått tillbaka sin kapacitet att reglera sig på ett naturligt och balanserat sätt.

Forskning och förståelse för traumats fysiologi och effekter kan du bland annat hitta via:
Stephen Porges – Polyvagal theory
Peter Levine – Somatic Experiencing
Bessel van der Kolk – PTSD och trauma

Att arbeta integrativt

Vi människor är mycket komplexa och mångbottnade varelser. Oavsett hur bra en viss behandling eller terapeut är, behöver man många gånger hjälp av andra terapier, behandlingsformer, terapeuter och läkare.
Till min hjälp har jag då ett sedan många år, ett välutvecklat nätverk av terapeuter och läkare som kan bistå vid behov.

I rummen intill mitt har jag mina kollegor sedan tidigare, Solrun – naprapat samt Adinda – kinesisk medicin, där vi nu vid behov kan ta hjälp av varandra inom ”Integrativa Hälsogruppen”.

I övrigt i GoCo Clinic House där vi befinner oss, finns möjligheter till hjälp och samarbete med röntgen/MR, provtagningslab, smärtklinik, laserbehandling, ortopeder, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och gynekologer.

Leif hjälper dig med

Osteopati | Hälsostatus | The Perrin Technique

Omdömen – Leif

[testify category="terapeut-leif"]

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa