TERAPEUT

LEIF WIDEBERT

LEIF WIDEBERT

Osteopat DO

E-post: leif@halsosjalen.se
Mobil: 0708 – 27 94 65

Vem är Leif?

Leif arbetar som osteopat och startade Hälsosjälen 1990. Han har ett stort intresse för människa och natur, medicin, biologi, psykologi och filosofi. Osteopati förenar mycket av allt detta.

Han har också varit rektor på Skandinaviska Osteopathögskolan, undervisat i pediatrisk osteopati (osteopatiska barnbehandlingar) på Skandinaviska Osteopathögskolan  och Stockholm College of Osteopathic Medicine och arbetat på kliniker och sjukhus både i Tyskland och i Norge.

Vad arbetar Leif med?

Som osteopat behandlar Leif problem de flesta problem som kan uppstå i kroppens struktur och fysiologi och hjälper kroppen att återställa normal rörlighet, flöde och funktion.

Sedan 90-talet har Leif arbetat mycket med stress, utbrändhet, emotionella och psykosomatiska besvär i olika sammanhang och den patientgruppen utgör en stor del av de patienter han träffar.
Med senare kunskaper, kurser och utbildningar utgör traumabehandling via kroppen en viktig del.

Som osteopat behandlar Leif såklart besvär och smärta i rygg, nacke, muskler och leder men även huvudvärk, yrsel, mag- tarmproblem, inflammationer etc. Många patienter har också problem med ME/CFS, kroniskt trötthetssyndrom samt postcovid.

En specialkompetens och stort intresse är att hjälpa barn och ungdomar till en bättre hälsa och han har tidigare arbetat regelbundet i Tyskland och Norge även med bebisar och små barn.

Flertalet som söker Leif har komplexa och diffusa symptom som den konventionella vården ibland inte har lyckats att hjälpa. Han tar därför emot för en djupare osteopatisk hälsoutredning som tar hänsyn till många aspekter av en persons hälsa.

Leif har mycket erfarenhet och fortbildning inom osteopati och andra specialutbildningar, till exempel kraniell osteopati, Biodynamics, osteopatisk pediatrik, rytmisk rörelseträning, The Perrin technique för kroniskt trötthetssyndrom (ME/ CFS) och mycket annat.

Som komplement arbetar Leif även med Hälsostatus-HRV (Heart Rate Variability), ett EKG-/datorbaserat analysinstrument som mäter olika hälsovariabler, bl a obalanser i ditt nervsystem, din totala vitalitet och hälsostatus.

 

Trauma och osteopati

Alla våra system i kroppen arbetar 24/7 för att hålla oss i så god balans som möjligt. När ett system blir överbelastat så har det ibland svårt att hitta tillbaka till sin normala reglerande funktion.
Vårt autonoma (självreglerande) nervsystem kan bli överbelastat av en händelse som är ”too much, too fast, too soon”.
Vi har då fått ett inlagrat trauma i kroppen som konstant påverkar nervsystemets reglering. Det kan ge ett kroniskt stresspåslag, ångest, depression, inflammation, autoimmunitet mm

Osteopatins finare arbetssätt tillsammans med olika metoder att jobba med trauma via kroppen brukar ofta ha en väldigt fin effekt utan att behöva prata om själva traumat.

Leif hjälper dig med

Osteopati | Hälsostatus | The Perrin Technique

Omdömen – Leif

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa