OSTEOPATI

Vad är osteopati?

Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom och inom osteopati anser man att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens funktion, vår omgivning och sammanhang. Människan är en helhet där allting samverkar och vår förmåga att hantera situationer och påfrestningar påverkar hur vi mår. Osteopatin har ett hälsofrämjande perspektiv och är, genom att fokusera på kroppens funktion och de faktorer som skapar hälsa, ett komplement till den konventionella sjukvården.

Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt. Behandlingen sker utifrån varje persons individuella förutsättningar för att skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående.

Osteopati är internationellt en vanlig, etablerad och ofta legitimerad profession.

När hjälper osteopati?

Osteopatins breda tillämpning och lugna och mjuka metoder lämpar sig väl för såväl barn, vuxna och äldre. I andra länder är det vanligt att osteopater behandlar även små barn.

Osteopater är tränade att behandla personer med olika typer av besvär. Det kan vara akuta besvär i samband med skador eller långvarig smärta orsakad av arbetsrelaterad stress och överbelastning. Några exempel är: rygg- och nackbesvär, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, andnings- och matsmältningsbesvär, premenstruella smärtor, sträckningar, muskel- och ledvärk, tennisarmbåge, idrottsskador och förslitningsskador.

Osteopati har också ofta en mycket god effekt vid stressrelaterad problematik, generella inflammationer, infertilitet, graviditetsbesvär och inför förlossning, emotionella obalanser, koncentrations-/beteendeproblematik, autism mm.

Vid dessa mer komplexa problem har du möjlighet att göra en osteopatisk hälsoutredning, där man ger mer tid till att undersöka och förstå fler pusselbitar för att kunna hjälpa individen på bästa sätt.

Hur fungerar osteopati?

Osteopater använder en bred repertoar av mjuka manuella tekniker för att förbättra kroppens funktion. Innan behandling är det viktigt att hitta orsaken till besvären och var i kroppen det finns obalanser och restriktioner.

Osteopaten testar då hållning, spänningsmönster, funktion, låsningar och blockeringar via sina händer, rörelsetester mm.
Behandlingen utförs på en behandlingsbänk och upplevs ofta mjuk och behaglig. Kommunikationen med patienten är mycket viktig. En bedömning av medicinsk problematik finns alltid med.
Osteopaten kan också ge råd om träning, kost och andra livstilsfaktorer som påverkar hälsan.

Mer bra information om osteopati, hur det fungerar och vad det kan hjälpa mot hittar du här!

Terapeut

Leif

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa