Coronaviruset (Covid-19) påverkar just nu vårt samhälle på många plan. Många känner rädsla för att själv drabbas av Covid-19 eller att andra nära och kära skall bli smittade. Andra känner rädsla över hur vår ekonomi skall påverkas av de samhällsåtgärder som just nu vidtas och vilka följder det kommer att få för vår levnadsstandard här i Sverige.

Rädsla sätter igång en stressreaktion i vår kropp och denna stressreaktion har tidigare varit nödvändig för att överleva, men i vårt moderna samhälle behöver du sällan kämpa rent fysiskt för att överleva. Ändå händer ungefär samma saker i kroppen oavsett om du upplever ett verkligt hot eller om det är ett hot du skapar med dina tankar.

Så länge du tar dig tid till återhämtning och sömn kan kroppen klara av att hantera stressiga perioder utan att ta skada. Skadligt blir det först när du under en längre tid befinner dig i stressande situationer, både verkliga och tänkta. Till exempel kan stress leda till högt blodtryck, mage-/tarmbesvär, huvudvärk, migrän, yrsel, muskelvärk, eksem, minnes- och koncentrationssvårigheter och utmattning.

Känner du att din stress är för hög och att du har fått ökade psykiska och fysiska symptom kan detta vara ett tecken på att du behöver minska den stress du upplever i livet. Det kan du göra genom att minska på de faktorer i ditt liv som orsakar stress och/eller att lära dig att bättre hantera de tankar och känslor som gör att du känner dig stressad.

Vår samtalscoach Rickard kan coacha dig till att hantera de faktorer som stressar dig och på så sätt göra att du tar kontroll över ditt liv istället för att låta yttre faktorer styra ditt liv. Ta chansen till att lära dig mer om dig själv och hur du kan finna den balans i ditt liv som just du längtar efter.
Hjärtligt välkommen att boka din tid för samtalsoaching hos Rickard

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa