AKUPUNKTUR TCM

Vad är akupunktur/TCM?

Traditionell kinesisk medicin (TCM) är en av de äldsta och mest använda hälso-och sjukvårdssystemen i världen. Det började utvecklas i Kina för ungefär 3 500 år sedan och har utvecklats kontinuerligt sedan starten fram till modern tid.
Akupunktur är förmodligen den mest kända behandlingsformen inom TCM i Sverige. Det är väl känt att akupunktur är mycket effektiv för behandling av muskelsmärtor, men det är mindre känt att akupunktur även är mycket effektivt för att behandla många andra olika sjukdomstillstånd.

När hjälper akupunktur/TCM?

Världshälsoorganisationen (WHO) listar 28 olika sjukdomstillstånd där man genom kontrollerade kliniska prövningar kunnat visa att akupunktur är en mycket effektiv behandlingsform. Några av de mer vanliga av dessa är bl a hösnuva, depression, smärtsamma menstruationskramper, huvudvärk, illamående, högt blodtryck, smärta i knät, smärta i ländryggen, ischias och tennisarmbåge.

WHO listar även ytterligare 64 sjukdomstillstånd där akupunktur visat sig ha en terapeutisk effekt i kliniska prövningar, men där mer forskning krävs. Många av dessa behandlas ofta med akupunktur runt om i världen och de inkluderar bl a acne, astma, öronvärk, näsblod, kvinnlig infertilitet, fibromyalgi, sömnlöshet, manlig sexuell dysfunktion, PMS, halsont (även halsfluss) och nikotinberoende.

Hur går akupunktur/TCM till?

För ett så bra resultat som möjligt krävs att akupunktören under ditt första besök ställer djupgående frågor till dig som patient för att på så sätt kunna klargöra var dina specifika obalanser finns. Ibland kan dessa frågor kännas väldigt personliga, men de är viktiga för att kunna ställa en korrekt diagnos.

Utefter ställd diagnos skräddarsys en individuell behandlingsplan för just dig och dina besvär. Behandling med akupunktur påbörjas redan under ditt första besök och kan vid behov eller efter dina önskemål kombineras med andra inriktningar inom TCM såsom öronakupunktur, koppning och ört­medicin. Du får även rekommendationer när det gäller kost, motion, rörelseövningar och andning.

Terapeut

Rickard

Boka online

Du vet väl att du enkelt kan boka en tid via vår webtjänst HÄR

KONTAKTA OSS

Baggåkersgatan 6B
431 53 Mölndal
031-27 00 65
info@halsosjalen.se

WEBBOKNING

Du kan boka en tid via vår webbtjänst HÄR

RECEPTION

Måndag - fredag kl 8-17

ÖPPETTIDER

Vi har öppet alla dagar i veckan för att det alltid ska vara lätt att hitta en tid. 

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

Hälsosjälen

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

- vi hjälper dig till bästa hälsa