Häromdagen kom det en intressant debattartikel i Aftonbladet.
Artikelförfattarna visar att det upprepade gånger har tagits beslut på hög och låg nivå som begränsar vår mänskliga rätt till valfri vård.

” Sverige har gång på gång svikit folkviljans önskemål om tillgång till ”annan vård och behandling” som komplement till vanlig vård. Kan vi vänta oss mer av enmansutredaren Kjell Asplunds förslag senast den 31 mars? Historien är illavarslande. ”

” Sjuka människor och deras anhöriga, som önskar bejaka medicinsk pluralism, utmålas inte sällan som fanatiska, faktaresistenta flummare, som inte vet sitt eget bästa, lättlurade offer för skrupelfria kosttillskottstillverkare och oseriösa utövare.
Skambeläggningen omfattar också svensk hälso- och sjukvårdspersonal som själva söker alternativ, något som är vanligt men tabubelagt. ”

” Orsaken till att Sverige – i trots mot i stort sett hela den övriga världen och Världshälsoorganisationen WHO:s specifika rekommendationer – intagit en kompromisslöst negativ hållning är en gåta, som för tankarna till medicinsk apartheid.
Den icke-konventionella sektorn gör stor samhällsnytta genom att lindra krämpor för vilka den konventionella vården inte kan erbjuda effektiv behandling, från kroniska smärt- och stresstillstånd, led- och muskelbesvär till biverkningar av cancerbehandling. ”

Läs hela artikeln här!

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa