KAM-utredningen med Kjell Asplund i spetsen har gjort ett digert arbete med delbetänkandet. Håller just nu på att sakta men säkert på att försöka ta mig igenom det.

Jag inte hålla inne ett par reflektioner borta angående slutbetänkandet och förslag på eventuella lagförändringar angående åldersgränser för behandling av barn.

Det enda som kan vara en relevant anledning att förstärka ett förbud är att det har varit någon form av problem. I det här fallet att det finns befintliga säkerhetsaspekter och problem från KAM-behandlingar inom åldersspektrat 8-15 år. Man måste kunna visa på betydande problem och skador, annars finns verkligen ingen grund för ett förbud.
Resultatet blir annars ett förbud för förbudets skull, vilket är orimligt och kommer aldrig att vinna respekt och förståelse.

Det intressanta är att även den nuvarande lagstiftningen med en gräns på 8 år skulle falla platt om man tittar internationellt på den enorma mängden av KAM-behandlingar som ges till små barn, mig veterligen utan några relevanta mängder av anmälningar om skador.

Skillnaden i andra länder är att man ofta har någon form av reglering och erkännande av seriösa KAM-terapeuter.

Säkerhetsaspekten är alltid nummer ett, och för att gå förbudsivrarna till mötes bör det bästa alternativet vara att äntligen upprätta ett seriöst KAM-register med krav på basmedicin liknande våra grannländer och genom det sätta gränsen till vilka som få lov att behandla små barn.
Varför inte att man till och med skall ha extra poäng inom pediatrik för att få behandla barn riktigt små barn under till exempel tre år.
En närmare titt på vissa fysioterapeututbildningar innehåller väldigt lite pediatrisk utbildning och är bristfällig trots att de idag har rätt att behandla små barn.

Med ett register finns med andra ord en fin möjlighet att små barn skall kunna få tillgång till all hjälp och vård som finns, deras föräldrar kan ha kvar sin rätt enligt barnkonventionen, att ha fullt ansvar för alla val rörande sina barn och samtidigt se till att höja kompetensen och därmed säkerheten när det gäller barnbehandling.

Lycka till med slutbetänkandet!

 

 

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa