BOKSTAVSBARN

Antalet barn och ungdomar med olika bokstavskombinationer som diagnos ökar alltmer. Det kan röra sig om dyslexi, ADD, ADHD, Aspergers och autism (de två sista som numera anses tillhöra samma grupp, ASD – Autism Spectrum Disorder) mm.

Oavsett vad grunden för dessa tillstånd är och om kriterierna för diagnoserna har förändrats, så har dessa bokstavsbarn speciella behov av stöd och hjälp. Ofta i sina dagliga aktiviteter men också i form av speciell behandling.

Även barn och ungdom med andra typer av funktionshinder, t ex CP och liknande kan ofta få god hjälp av den gemensamma behandlingsinsatsen.

Då det ofta finns många pusselbitar krävs det ofta ett flertal behandlingsinsatser.

Tillsammans med osteopati (främst kraniell och biodynamisk osteopati) och funktionsmedicin samordnar vi ofta undersökningar och behandlingar i vårt nätverk av kompetenta och erfarna terapeuter inom olika områden som t ex sensomotorisk träning, HANDLE-metoden, rytmisk rörelseträning, nutrition, blodanalys, optometri mm.
Vid behov kan vi till föräldrar och familjerna ge samtalsstöd och coaching.

Hälsosjälen arbetar med den här typen av barn och oftast med mycket goda resultat! Detta tack vare den samlade kompetensen som efter inledande utfrågning och tester (motoriska, sensoriska, osteopatiska, funktionsmedicinska och eventuellt externa undersökningar), tillsammans med familjen lägger upp en långsiktig behandlingsplan.

Dessa barn och ungdomar kan ofta avsevärt förbättra sin situation och få möjlighet att nå en bättre hälsa och livskvalitet.

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa