AKUPUNKTUR TCM

Vad är akupunktur/TCM?

Traditionell kinesisk medicin (TCM) med akupunktur är en av de äldsta och mest använda hälso-och sjukvårdssystemen i världen. Det började utvecklas i Kina för ungefär 3 500 år sedan och har utvecklats kontinuerligt sedan starten fram till modern tid.
Akupunktur är förmodligen den mest kända behandlingsformen inom TCM i Sverige.  Effektiviteten för behandling av muskelsmärtor är väl känd, men det är mindre känt att det även är mycket effektivt för att behandla många andra olika sjukdomstillstånd.

När hjälper akupunktur/TCM?

Akupunktur/TCM hjälper personer som lider av problem mage/tarm, muskler/senor, huvudvärk, migrän, trötthet och utmattningssymtom.
Problem med mage/tarm som IBS, diarré, hård avföring, förstoppning, uppblåsthet efter måltid, trötthet efter måltid, gaser, sura uppstötningar och illamående.
Problem med muskler/senor som till exempel tennisarmbåge, golfarmbåge, musarm, restlesslegs, falsk ischias, besvär i
rygg/nacke, knäproblem m.m.
Andra besvär som kan behandlas med Akupunktur/TCM är stress, ångest, sömnproblem, menstruationsbesvär, lågt immunförsvar, obalans i ämnesomsättningen, högt blodtryck, hudbesvär, tät
näsa, bihåleinflammation m.m.

Världshälsoorganisationen (WHO) listar 28 olika sjukdomstillstånd där man genom kontrollerade kliniska prövningar kunnat visa att akupunktur är en mycket effektiv behandlingsform.
Akupunktur/TCM-diagnoser finns numera också inkluderat i ICD-11, den internationella, medicinska diagnosnomenklaturen.

Hur går akupunktur/TCM till?

För ett så bra resultat som möjligt krävs att akupunktören under ditt första besök ställer djupgående frågor till dig som patient för att på så sätt kunna klargöra var dina specifika obalanser finns. Ibland kan dessa frågor kännas väldigt personliga, men de är viktiga för att kunna ställa en korrekt diagnos. Utefter ställd diagnos skräddarsys en individuell behandlingsplan för just dig och dina besvär. Behandling med akupunktur påbörjas redan under ditt första besök och kan vid behov eller efter dina önskemål kombineras med andra inriktningar inom TCM såsom öronakupunktur, koppning och ört­medicin. Du får även rekommendationer när det gäller kost, motion, rörelseövningar och andning.

Terapeut

Rickard

KONTAKTA OSS

Baggåkersgatan 6B
431 53 Mölndal
031-27 00 65
info@halsosjalen.se

WEBBOKNING

Här kan du boka en tid via vår ONLINEBOKNING

RECEPTION

Måndag - fredag kl 8-12

ÖPPETTIDER

Vi har öppet alla dagar i veckan för att det alltid ska vara lätt att hitta en tid. 

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

Hälsosjälen

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

- vi hjälper dig

till bästa hälsa

- vi hjälper dig till bästa hälsa