Att försonas med det inre barnet är nyckeln till att försonas med oss själva som vuxna.

Vi alla människor bär mer eller mindre på blockeringar som skapats genom händelser och upplevelser under barndomen och uppväxten. Den som bär på dessa händelser och upplevelser är vårt inre barn. Det är den del av oss som under barndomen sårats på ett eller annat sätt, fysiskt eller emotionellt. Det inre otillfredsställda barnet hindrar oss i vuxenlivet genom att vi reagerar utifrån dess perspektiv. Det handlar ofta om emotionella blockeringar som för oss att t.ex. känna oss oälskade, konflikträdda, sårbara, avundsjuka eller en inneboende ilska. Blockeringarna har uppstått som ett skydd från smärtan vi orsakats. Vi har trängt undan den och rationaliserat bort den så att den inte längre är åtkomlig för oss.

Att försonas med det inre barnet är nyckeln till att försonas med oss själva som vuxna. Först då kan vi på riktigt bli de välmående och medvetna människor som vi önskar bli.

För att kunna förstå vilken inverkan bortträngda smärtsamma minnen har på oss, behöver vi uppleva och känna från insidan hur det lilla barnet inom oss uppfattade människorna och atmosfären runt omkring och hur det påverkade oss. 

Samtalscoaching

När vi jobbar med minnen från det förgångna försätts du i ett avslappnat tillstånd för att naturligt få tillgång till minnet vi skall bearbeta. Du möter ditt inre barn och bearbetar de negativa känslorna och upplevelserna, som hänger ihop med minnet, tills de inte längre innebär något obehag eller smärta för dig. Minnen som vi arbetar med är du ibland vara medveten om, men det kan också vara minnen dolda i det undermedvetna som du bara för tillträde till när du befinner dig i ett djupt avslappnat tillstånd. Oavsett om minnet är medvetet eller inte, så upplevs vanligtvis mötet med det inre barnet som väldigt starkt läkande. Viktigt att komma ihåg att det inre barnet bara visar de minnena som du är mogen att bearbeta, du får aldrig till dig händelser som du inte är redo att möta.

Genom en kombination av samtal och övningar där du möter ditt inre barn i olika minnen kan du nå förändringar som du inte trott varit möjliga. 

Som terapeut och medmänniska finns Rickard där för dig på din resa in i dig själv och mötet med ditt inre barn. Han möter dig med empati, lyssnar och tar även in det som sägs mellan- och bakom raderna. Tillsammans kan ni påbörja en resa och utforska vad just du behöver bearbeta för att hitta en bättre balans i ditt liv.

Läs mer om samtalscoaching och Rickard här. 

KONTAKTA OSS

OBS! Ny adress från 1 sept 2023 - Entreprenörsstråket 6, hos Atleva i GoCo Clinic House
431 53 Mölndal

Telefon och mail hittar du under respektive terapeut

WEBBOKNING

Bokningen hittar du under respektive terapeut

DATAPOLICY

För din trygghet är vi öppna med hur vi samlar in och behandlar information som vi sparar om dig hos oss.
Du kan läsa mer om dataskyddsförordningen och vilka rättigheter du har på
Datainspektionens hemsida.

HITTA TILL OSS

Vår mottagning finns i Mölndal och till oss kommer många från Göteborg, Kungsbacka och närområdet, men vi har även mer långväga gäster.

För vägbeskrivning - klicka här

FÖLJ OSS

NYHETSBREV

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få inspiration till bästa hälsa.

Integrativ medicin - för din bästa hälsa

Integrativ medicin - för din bästa hälsa